AAA

Onderzoek en Innovatie

Onderzoek en Innovatie

 

De Wijk van Morgen is naast onderwijs, leer- en demonstratieplatform, ook een plek voor innovatie en onderzoek. Onderzoek dat wordt ingepast in de aanpak in het algemeen en in het proces dat de afzonderlijke projecten doorlopen. Onderzoek betekent onder andere het testen van produkten en nieuwe installatieconcepten, maar ook onderzoek naar financieringsvormen, bouwproces verbeteringen, en duurzame exploitatie.

 

Het onderzoek kan op eigen initiatief plaatsvinden, maar ook via onderzoeksprojecten, zoals in het toegekende EOS Demo programma van Agentschap.NL. Uiteraard vindt er onderzoek plaats met marktpartijen over een bepaalde thema of functie. Op deze pagina vindt u een overzicht van lopend onderzoek, maar ook van gewenst onderzoek dat nog niet gestart is.

 

  lees meerlees meer

Duurzaamheid

Uiteraard staat duúrzaamheid centraal. Duurzaamheid ten aanzien van bronnen (energie, water, materialen en landgebruik) maar ook duurzaam in bewoningsconcepten, in realisatie en in exploitatie. Het is De Wijk van Morgen en niet van de toekomst.

Lees meer over duurzaamheid op www.ribuilt.eu

 

Openbare colleges

Het derde gebouw heeft als thema Exergie. Dit is géén proven technology, oftewel, gesneden koek. Tijdens het ontwerpproces wordt allerlei deskundigheid naar de afstudeerzaal gehaald. Deze colleges zijn  openbaar voor geïnteresseerden. Houdt dus de evenementenagenda van De Wijk van Morgen in de gaten.

Evenementenagenda:http://www.dewijkvanmorgen.nl/index.jsp?id=19

Onderzoeks-Update

http://www.sustainablebuilding.info/ lees meerlees meer

Onderzoekspartners

Voor het ontwerpen en realiseren van de duurzame gebouwen in De Wijk van Morgen wordt er vanzelfsprekend goed onderzoek gedaan naar de mogelijkheden. Bij deze onderzoeken zijn verschillende partners betrokken:

  • Cedubo
  • Nizhniy Novgorod State University of Architecture and Civil Engineering (NNGA SU)
  • Haute Ecole de la Province de Liège
  • Fachhochschule Aachen
Onderzoeksthema's

Een project als De Wijk van Morgen roept talloze onderzoeksvragen op. Een niet uitputtend overzicht is hier te vinden. lees meerlees meerIn ontwikkeling


Inloggen

naam:
wachtwoord:
item  registreren item  
item  wachtwoord vergeten